Fairtade Gemeente Goes
logo: Gemeente Goes

Activiteiten archief

aug 21, 2013

 

Op koopavond donderdag 26 september organiseert Fairtrade Gemeente Goes in samenwerking met Stichting Goes Marketing, de FairWear fashion show in de Grote of Maria Magdalena Kerk te Goes. Dit maakt onderdeel uit van GoesModestad. Professionele mannequins presenteren diverse creaties gemaakt van ´eerlijke´ stoffen. Dit jaar wordt in het kader van het themajaar ook Latijns-Amerikaanse mode geshowd. Daarnaast zijn er diverse stands met fairtrade producten.

 

19.30 uur: Inloop

20.00 tot 20.40 uur: FairWear

21.00 tot 21.50 uur: LatinWear

21.50 uur: Livemuziek

Iedereen is welkom!

 

 

aug 21, 2013

 

Op donderdag 25 juli organiseren diverse Goese restaurants, Stichting Gezamenlijke Horeca Grote Markt, Stichting Goes Marketing en de Gemeente Goes het jaarlijkse fairtrade evenement Culifair.

Fairtrade betekent eerlijke handel: de producent heeft een eerlijke prijs voor zijn product gekregen. Naast fairtrade is er tijdens Culifair ook aandacht voor biologische ingrediënten en streekproducten.

Deze in Nederland unieke dag zal een landelijke uitstraling krijgen en de organisatoren verwachten na het grote succes van de voorgaande twee jaren opnieuw vele bezoekers.

Op de Grote Markt kunnen de gasten van Culifair ook dit jaar weer genieten van diverse culinaire fairtrade gerechten bereid door koks van diverse restaurants. Naast genieten van heerlijke menu's kan iedereen ook kennis maken met fairtrade producten in de verkoopkramen die deze dag op de markt staan. Eén van de doelstellingen van dit evenement is dan ook de bezoekers bewust te maken van fairtrade producten.

Op de menukaart staat bij ieder gerecht welke keurmerken (fairtrade, biologisch, MSC-keurmerk (duurzaam gevangen vis),  of streekproduct) de ingrediënten hebben. Bezoekers kunnen kiezen tussen gerechten van verschillende restaurants.

Op de markt staat één groot loungerestaurant en er zal heel de dag live muziek aanwezig zijn.

Tijd: 12.00-23.00 uur

Deelnemende restaurants:
Het Binnenhof
Eethuis Binnen & Buiten
Amuz eten&drinken
Stadsschuur
Katseveer

Voorgerechten:   €8,50
Hoofdgerechten:   €14,50
Nagerechten:   €5,50
Fles fairtrade wijn:  €15,-

Op vrijdag 26 juli zal de markt in het teken staan van de Culifiësta.

Op deze dag zijn er lekkere Latijns-Amerikaanse gerechten verkrijgbaar van diverse restaurants en eethuizen voor maar 5 euro. Ook tijdens de Culifiësta staan er verkoopkramen met fairtrade producten op de markt.

Tijd:12.00-22.00 uur

Welkom!

 

 

aug 29, 2012

 

Het programma van de FairWear modeshow is bekend. U bent van harte welkom in de Grote Kerk in Goes. De toegang is gratis. Er wordt onder andere kleding getoond van het merk Jackpot, dat een filiaal in Goes heeft.
Bekijk ook de FairWear folder voor meer informatie over biologisch katoen, kledingmerken en keurmerken.

Programma:

19.00 Welkom
bezoek de diverse stands van o.a. Wereldwinkel, Gemeente Goes en En& schoenen
19.30 FairWear show 1
mode van Rianne de Witte, Jackpot, Ryokucha, RE-5, En& Schoenen, Wereldwinkel, Two Danes, Elementem, Ecassef,
20.00 Sense music
20.30 FairWear show 2
21.00 Sense music
22.00 einde avond

 

 

jun 25, 2012


Donderdag 26 juli op de Grote Markt in Goes

Na het enorme succes van vorig jaar is er dit jaar weer het culinaire fairtrade evenement CuliFair. Vier Goese restaurants laten u proeven van diverse faitrade gerechten in één groot lounge restaurant midden op de Grote Markt. Er is live muziek van o.a. het duo Spoiled en zangeres Sofie. Alle voorgerechten kosten 8,50; de hoofdgerechten 13,50; en de nagerechten 5,50. Uiteraard schenken wij hier een (h)eerlijke fairtrade wijn bij. Het fairtrade restaurant is open van 12.00 tot 23.00 uur. (reserveren alleen mogelijk voor de lunch).
Tijdens CuliFair is er tevens een fairtrade markt met diverse fairtrade producten en kunt u een deelnemen aan proeverijen van Stichting Lekker Regionaal product.
Deelnemers CuliFair:

Het Binnenhof - www.restauranthetbinnenhof.nl
Amuz eten & drinken www.amuz.nl
Binnen en Buiten www.eethuisbinnenbuiten.nl
Mediterraans restaurant Margarita www.restaurantmargarita.nl

 

okt 17, 2011

17 oktober

17 oktober is het ieder jaar Wereldarmoededag. Een internationale dag waarop mensen over de hele wereld opstaan tegen armoede.

dec 31, 2010

De laatste dag van het jaar sluit jij toch ook af op een (h)eerlijke manier? Met bijvoorbeeld een (h)eerlijke appelflap of oliebol. Die maak je eenvoudig met Fairtrade rietsuiker. En wat natuurlijk ook niet mag ontbreken is de champagne. Maar dan wel van een eerlijke origine, zoals de Fairtrade Vonkelwijn. Een Afrikaans alternatief voor Champagne. Proost op een nieuw eerlijk jaar!

dec 25, 2010

We zitten al weer diep in de winter. Zou het een Witte Kerst worden? Wel een Fairtrade Kerst als je Fairtrade producten koopt om lekker van te smullen en te genieten tijdens deze gezellige dagen!

dec 5, 2010

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje. Een chocoladeletter bijvoorbeeld. Maar dan wel Fairtrade!

De Groene Sint is een bekend voorvechter van eerlijke chocoladeletters. En met succes. Inmiddels gaan steeds meer winkelbedrijven over op de verkoop van eerlijke chocoladeletters. Zo krijgen cacaoboeren een eerlijke prijs voor hun product, waardoor ze een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen. Eerlijke chocoladeletters, zoals die van Verkade en Tony Chocolonely herken je aan het Max Havelaar keurmerk.

nov 5, 2010

Niet alleen in Nederland is de Fairtrade Gemeente campagne actief. In Bonn vindt op 5 en 6 november de internationale conferentie voor Fairtrade Towns plaats.

okt 25, 2010

Ook dit jaar wordt er een landelijke 'Fairtrade restaurant week' gehouden. Deze week is van maandag 25 t/m zondag 31 oktober. De week wordt georganiseerd door Stichting Max Havelaar en Puur!uit eten, de duurzame culinaire gids. Restaurants in heel Nederland serveren deze week de (h)eerlijkste gerechten die bereid zijn met Fairtrade ingrediënten.

In Goes doet ook dit jaar eetmosfeer 'Het XI Gebod' mee aan de week. Zij zullen tijdens deze week gerechten maken waar Fairtrade ingrediënten als ananas, avocado, rijst, chocolade, honing of olijfolie in verwerkt is. 75% van de ingredienten die het resaurant in deze week gebruikt zijn  Fairtrade. Het wordt dus dan nog meer heerlijk Fairtrade smullen bij 'Het XI Gebod'.

Doet jouw restaurant of brasserie ook mee met de ‘eerlijke' eetweek? Laat het ons weten via het e-mailadres fairtradegemeente@goes.nl . 

okt 21, 2010

Van donderdag 21 oktober tot en met zondag 31 oktober 2010 vindt landelijk de Fairtrade Week plaats. Ook in Goes vinden activiteiten plaats.

sep 21, 2010

Ben jij geïnteresseerd in de mogelijkheden en de voordelen van Fairtrade producten voor jouw horecagelegenheid? Kom dan naar de Fairtrade Horeca Workshop. Tijdens deze bijeenkomst wordt er informatie gegeven over onder andere Fairtrade koffie, thee, wijn, bier, tropisch fruit, rijst, chocolade en olijfolie. Ook wordt er gesproken over hoe je deze producten tot een 'eerlijk' hapje of maaltijd kunt bereiden. De workshop vindt plaats op maandagmiddag 21 september van 14:00 uur tot 17:00 uur bij Restaurant As in Amsterdam. De toegang is gratis. Aanmelden kan via  info@puuruiteten.nl (maximaal 2 personen per aanmelding) Voor meer informatie  www.restaurantas.nl

sep 19, 2010

Van 19 tot en met 21 september vindt de ETFAM Handelsbeurs plaats. Dit is een B2B beurs op het gebied van ethische en eerlijke handel. Producenten en retailers van Fairtrade goederen uit ontwikkelingslanden en opkomende markten presenteren tijdens deze beurs hun producten. Producten die tijdens de beurs worden geëxposeerd zijn levensmiddelen, (relatie) geschenken en lifestyle-producten. Ook worden er op de beurs workshops gegeven.

ETFAM staat voor Ethical and Fair Trade Market Place en vormt een zakelijk platform voor ethische en eerlijke handel. 'Fair trade is ready to go mainstream', zegt ETFAM.

aug 19, 2010

Heb jij zin om FAIR te genieten van dans, muziek en theater? Van donderdag 19 tot en met zondag 29 augustus is het Noorderzon festival. Het festival is in het prachtige Noorderplantsoen in Groningen. Om het festival ook dit jaar weer schoner, eerlijker en duurzamer te maken worden er maatregelen genomen. Noorderzon wil namelijk in de periode 2009-2012 het verschil maken in duurzaamheid. Tijdens het festival wordt er onder andere Fairtrade koffie geschonken. Voor meer informatie over het festival: www.noorderzon.nl

mei 17, 2010

Op 4 juli is er koopzondag in Goes. Het hele weekend staat in het teken van de Tour de France die door Zeeland komt. De Wereldwinkel zal op deze dag waarschijnlijk open gaan en producten verkopen als fairtrade koffie, thee, chocolade en jam.

mei 17, 2010

In samenwerking met Stichting Goes Promotie Goes wordt op zondag 20 juni door Variant Kleurrijk Goes georganiseerd. De multiculturele ontmoetingsdag is op de Grote Markt in Goes. Op de dag zijn er marktkraampjes waar producten uit verschillende culturen worden verkocht. Ook kunnen bezoekers traditionele hapjes kopen. Tijdens de dag zijn er op het open podium optredens van artiesten uit verschillende culturen. De Wereldwinkel in Goes neemt deel aan de dag. De multiculturele ontmoetingsdag start om 13.00 uur en duurt tot 18.00 uur. De entree is gratis.

mei 17, 2010

Op zaterdag 22, zondag 23 en maandag 24 mei vindt +FAIR plaats. Dit jaar is het evenement in de Zeeuwse Rozentuin in Kats. De omgeving van + FAIR Bestaat uit rozentuinen en sfeervolle, traditionele gebouwen. Tijdens het evenement worden door standhouders duurzame producten verkocht. De Wereldwinkel in Goes neemt deel aan het evenement. De winkel zal onder andere producten als fairtrade jam en olijfolie verkopen. Op zaterdag begint + FAIR om 10.00 uur en duurt het tot 21.00 uur. Op zondag en maandag is het evenement van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is voor volwassenen €5,00, kinderen kunnen gratis naar binnen.

mei 3, 2010

Aanstaande zaterdag is het World Fairtrade Day. Ook in Goes wordt er aandacht aan deze eerlijke dag besteed. Bij de Wereldwinkel kunt u de hele dag terecht voor een gratis kopje Fairtrade koffie en thee. Proef de eerlijke ingrediënten en maak tegelijkertijd kennis met het rijke assortiment van de Wereldwinkel.

mrt 6, 2010

Zaterdag 8 mei 2010
Op deze tweede zaterdag van mei is het in de hele wereld World Fair Trade Day. Consumenten, winkels en producenten gebruiken deze dag om aandacht te vragen voor eerlijke handel. Dit jaar is het thema 'Cultuur'. Met theater, dans, dichtkunst wordt fairtrade in een heel nieuw licht gezet.

nov 12, 2009

De Gemeente Goes en COS Zeeland nodigen u van harte uit voor een informatiebijeenkomst over de campagne Fairtrade Gemeente. Deze wordt gehouden in Hotel Terminus, Stationsplein 1, te Goes, op donderdag 12 november van 15.00 - 18.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur).

De bijeenkomst is bedoeld voor lokale politici (college van B&W en gemeenteraadleden), gemeenteambtenaren, ondernemers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties.

nov 2, 2009

Gratis kopje Fairtrade koffie/thee in de hal van het Stadskantoor

Tijdens de Fairtrade Week krijgen alle bezoekers van het Stadskantoor 's morgens een gratis kopje of thee aangeboden. Vrijwllligers van de Wereldwinkel schenken dit kopje koffie of thee en er is ook een kraam waarin Fairtrade producten verkrijgbaar zijn.

nov 1, 2009

Zondag 1 t/m zaterdag 7 november
Restaurant Het Elfde Gebod doet mee aan Fairtrade Restaurant Week

Als enige restaurant in Goes en één van de twee in Zeeland serveert Eetmosfeer Het Elfde Gebod gedurende deze week een speciaal menu met Fairtrade ingrediënten of ingrediënten met een vergelijkbaar keurmerk (maatschappelijk verantwoord). Natuurlijk is ook de koffie, thee en wijn Fairtrade. Overigens kunt u bij het Elfde Gebod het gehele jaar door terecht voor Fairtrade gerechten. Informatie over Fairtrade restaurants die meedoen en de menu's: www.fairtraderestaurantweek.nl

okt 31, 2009

31 oktober 2009: Aftrap Faitrade Week

burgemeester onder winkelend publiekOm 10.00 uur is in Goes de aftrap van de Fairtrade Week. Op de Oostwal staat tot 12 uur een omgebouwde SRV wagen, volgestopt met 250 fairtrade producten.

Bezoekers konden in de bus zien hoeveel Fairtrade producten er inmiddels al te koop zijn. De wereldwinkel schonk een gratis kopje koffie. De leden van de werkgroep Fairtrade, op deze dag versterkt met burgemeester Van der Zaag, legden bezoekers uit waarom het bij het boodschappen doen zin heeft om af in toe een fairtrade produkt in de winkelkar te leggen.

okt 29, 2009

29 oktober t/m 7 november
Fairtrade bus
Van donderdag 29 oktober tot en met zaterdag 7 november is het weer Fairtrade Week, een landelijk initiatief van de stichting Max Havelaar. Een week lang alle ontwikkelingen rondom Fairtrade vol in de schijnwerpers zetten, dat is het idee achter de jaarlijkse Fairtrade Week. De Fairtrade SRV-wagen rijdt in die week van de ene eerste fairtradegemeente - Goes - naar de andere eerste fairtradegemeente: Groningen.

okt 29, 2009

Actie Fair Koffie Break
Iedereen kan meedoen aan deze Fair Koffie Break. Het enige dat u hiervoor hoeft te doen is tijdens de Fairtrade Week 2009 zoveel mogelijk koffie, thee of sap te drinken en dit te registreren op de website www.fairkoffiebreak.nl

Doet u mee?Page 1 of 2  > >>


Fairtrade Gemeenten is een initiatief van Max Havelaar, COS Nederland, Wereldwinkels en het ICCO - ontwerp en realisatie gesponsord door: Nilsson communicatiekunstenaars