Fairtade Gemeente Goes
logo: Gemeente Goes

Wat is Fairtrade?

Fairtrade is eerlijke handel

Meer producten. Op scholen. In de horeca. In winkels. Bij bedrijven. Bij Fairtrade gaat het om eerlijke handel met producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, zodat de boeren en andere leveranciers in deze landen een redelijke beloning krijgen voor hun rijst, koffiebonen of andere producten. Op deze manier kunnen de mensen in ontwikkelingslanden een betere toekomst opbouwen.

Een Fairtrade organisatie helpt producenten hun producten op een eerlijke manier verkopen. Dit betekent dat er op het stadskantoor Fairtrade koffie en thee wordt geschonken, in de supermarkt Fairtrade sappen, vis en ijs te koop is en in kledingzaken eerlijke kleren verkocht worden. Op deze wijze wordt de producent geholpen om zijn rendement en omzet te verhogen.

Wil je de handelspositie van boerenorganisaties verbeteren en arbeiders en hun families een goede toekomst laten opbouwen? Ondersteun dan de Fairtrade Gedachte en koop in Goes Fairtrade producten. Of wordt een Fairtrade organisatie door Fairtrade producten als koffie en thee te schenken of koekjes en chocolade te serveren.

Campagne Fairtrade Gemeenten

De campagne Fairtrade Gemeenten is een initiatief van Stichting Max Havelaar, COS Nederland, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en het ICCO. Om Fairtrade Gemeente te mogen blijven moet ieder jaar worden voldaan aan zes criteria. De landelijke jury beslist aan het begin van elk jaar of een gemeente de titel Fairtrade Gemeente verdient. In deze jury zit onder andere oud-minister van Ontwikkelingssamenwerking Jan Pronk. Voldoet een gemeente aan de eisen, dan wordt de titel tijdens de landelijke Fairtrade Dag op 9 maart uitgereikt.

Fairtrade Gemeenten is een initiatief van Max Havelaar, COS Nederland, Wereldwinkels en het ICCO - ontwerp en realisatie gesponsord door: Nilsson communicatiekunstenaars